🎁Promoție de Paște : -20%! Oferta valabilă în perioada 18- 25 Aprilie, în limita stocului disponibil. Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei 🎁

Prasiolitul

Prasiolitul este o varietate verde de cuarț, care ajunge în comerț dintr-o singură mină din Brazilia (Montezuma, Minas Gerais), aproape epuizată. Este o piatră rară în natură, care mai apare ocazional în Silezia și în Canada (Thunder Bay). A fost descris prima dată la începutul secolului al XIX-lea de la Płóczki Górne, în Silezia. Culoarea lui, datorată fierului bivalent, este un verde palid de lămâie (lime green). A mai fost semnalat în Namibia și în California (Susanville). Cel mai mare cristal găsit are 24 de carate.

Se poate obține artificial prin tratarea termică la 500 grade a unor ametiste (doar cele din Montezuma, Brazilia și din Arizona) sau prin expunere la radiații ionizante (cele din Polonia), dar tonalitatea rezultată este mai întunecată. Expuse la raze gamma, ametistele de la Montezuma capătă un albastru închis de strugure. Mai poate fi obținut din soluții hidrotermale la care se adaugă săruri de fier bivalent și potasiu. Numele de praseolit (nu prasiolit) este dat gemelor obținute prin tratarea iolitului (cordieritului). Prasiolitul mai e cunoscut sub numele de „ametist verde” (nume interzis ca înșelător în Statele United din 2018), lime citrine, veregreen sau vermarin. Nu este fluorescent. Dacă este expus la lumină solară directă, culoarea prasiolitului tinde să pălească, tendință mai accentuată la cele obținute prin tratament termic. Trebuie păstrat la întuneric, într-o cutie sau un săculeț, și ferit de căldură.

Prasiolitul e asociat cu chakra inimii și deșteaptă iubire, empatie, compasiune, facilitând relația cu ceilalți. Amplifică energiile și le transformă din negative în pozitive. Ne ajută să abordăm situațiile stresante cu răbdare și bunăvoință. Sporește creativitatea, originalitatea, ajută la redobândirea sănătății și încurajează succesul financiar.
 

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu prasiolit!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!