­čÄüPromo╚Ťie de Mai : -20%! Oferta valabil─â ├«n perioada 20- 26 Mai, ├«n limita stocului┬ádisponibil.Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei ­čÄü

Prasiolitul

Prasiolitul este o varietate verde de cuar╚Ť, care ajunge în comer╚Ť dintr-o singur─â min─â din Brazilia (Montezuma, Minas Gerais), aproape epuizat─â. Este o piatr─â rar─â în natur─â, care mai apare ocazional în Silezia ╚Öi în Canada (Thunder Bay). A fost descris prima dat─â la începutul secolului al XIX-lea de la P┼éóczki Górne, în Silezia. Culoarea lui, datorat─â fierului bivalent, este un verde palid de l─âmâie (lime green). A mai fost semnalat în Namibia ╚Öi în California (Susanville). Cel mai mare cristal g─âsit are 24 de carate.

Se poate ob╚Ťine artificial prin tratarea termic─â la 500 grade a unor ametiste (doar cele din Montezuma, Brazilia ╚Öi din Arizona) sau prin expunere la radia╚Ťii ionizante (cele din Polonia), dar tonalitatea rezultat─â este mai întunecat─â. Expuse la raze gamma, ametistele de la Montezuma cap─ât─â un albastru închis de strugure. Mai poate fi ob╚Ťinut din solu╚Ťii hidrotermale la care se adaug─â s─âruri de fier bivalent ╚Öi potasiu. Numele de praseolit (nu prasiolit) este dat gemelor ob╚Ťinute prin tratarea iolitului (cordieritului). Prasiolitul mai e cunoscut sub numele de „ametist verde” (nume interzis ca în╚Öel─âtor în Statele United din 2018), lime citrine, veregreen sau vermarin. Nu este fluorescent. Dac─â este expus la lumin─â solar─â direct─â, culoarea prasiolitului tinde s─â p─âleasc─â, tendin╚Ť─â mai accentuat─â la cele ob╚Ťinute prin tratament termic. Trebuie p─âstrat la întuneric, într-o cutie sau un s─âcule╚Ť, ╚Öi ferit de c─âldur─â.

Prasiolitul e asociat cu chakra inimii ╚Öi de╚Öteapt─â iubire, empatie, compasiune, facilitând rela╚Ťia cu ceilal╚Ťi. Amplific─â energiile ╚Öi le transform─â din negative în pozitive. Ne ajut─â s─â abord─âm situa╚Ťiile stresante cu r─âbdare ╚Öi bun─âvoin╚Ť─â. Spore╚Öte creativitatea, originalitatea, ajut─â la redobândirea s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi încurajeaz─â succesul financiar.
 

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu prasiolit!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!