🎁 Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei 🎁

Crom diopsidul

Diopsidul este un silicat de calciu și magneziu, format în roci vulcanice și metamorfice, descris prima dată acum două veacuri de mineralogul brazilian José Bonifacio de Andrada e Silva. Numele vine de la faptul că are două plane de clivaj, două fețe. Crom diopsidul este un aluminosilicat de calciu, sodiu, magneziu, fier și crom, care se găsește în kimberlite, în apropierea zăcămintelor de diamante. Cromul produce culoarea verde intensă, iar alte impurități îi pot da tonuri de galben, brun, albastru, violet (violan) sau negru. Foarte rar apar geme cu asterism (o lucire internă cu raze de stea). Față de smarald, crom diopsidul are o culoare mai intensă, un indice de refracție mai mare (sclipește mai puternic), și nu este tratat. Datorită intensității culorii, se taie în geme de 2-3 carate, fiindcă pe grosimi mai mari apare negru. Având o duritate de 5,5 – 6,5 trebuie protejat de zgârieturi și lovituri.

A fost găsit prima dată în 1988 în Siberia de est (Inagli, Republica Sakha) și a intrat în circulația comercială abia după căderea Zidului Berlinului. Din cauza climatului arctic (record – 48  grade Celsius), minele nu funcționează decât în iulie și august. Mai recent mineralul se exploatează și în Pakistan. Diopsidul în stea din India, negru sau galben, nu este același lucru cu crom diopsidul.

Crom diopsidul este legat de chakra inimii : sporește creativitatea, intuiția și compasiunea, îmbunătățește relațiile și sănătatea. Grăbește vindecarea după o boală sau operație, combate inflamațiile, crampele, stresul, îmbunătățește funcționarea inimii și rinichilor. Se spune că ajută plânsul pentru a purifica și ușura suferința. Este piatra celor ce iubesc natura și cărora le pasă de soarta planetei.

 

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu crom-diopsid!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!