­čÄüPromo╚Ťie de Mai : -20%! Oferta valabil─â ├«n perioada 18- 22 Mai, ├«n limita stocului┬ádisponibil.Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei ­čÄü

Piatra lunii

Piatra lunii

Din lava împins─â în roc─â prin fisuri cristalizeaz─â o specie de feldspat cu o str─âlucire m─ât─âsoas─â, numit─â adularescen╚Ť─â. Efectul de lumin─â fantomatic─â a fost prima dat─â observat la cristalele de feldspat din mun╚Ťii Adula din Elve╚Ťia (numi╚Ťi în german─â Rheinwaldshorn), în masivul Saint Gotthard. Luciul perlat ╚Öi opalescent este dat de alternan╚Ťa unor forme de aluminosilicat, de potasiu ╚Öi sodiu, ortoclaz, sanidin ╚Öi albit. Cre╚Öterea împreun─â a cristalelor de ortoclaz ╚Öi sanidin produce microfisuri numite „aeroplane chineze╚Öti” ╚Öi „miriapode”. Fisurile mai lungi, paralele cu axa vertical─â a cristalului, sunt întret─âiate de altele mai scurte, perpendiculare.

Piatra se g─âse╚Öte în diferite locuri din lume, dar cele mai multe specimene provin din Sri Lanka, din minele de lâng─â Ambalangoda, Meetiyagoda ╚Öi din districtul Kandy. Altele vin din Black Range, New Mexico. Gemele din Myanmar pot con╚Ťine incluziuni aciculare. Cel mai mare cristal de piatra lunii a fost descoperit în 1918 de o expedi╚Ťie japonez─â pe muntele Kilimanjaro ╚Öi cânt─âre╚Öte peste 300 de carate.

Datorit─â durit─â╚Ťii 6, gema trebuie protejat─â de frecare ╚Öi lovituri ; nu se cur─â╚Ť─â cu ultrasunete sau alte metode energice, ci doar cu ap─â ╚Öi s─âpun.

Romanii ╚Öi grecii antici foloseau aceast─â gem─â pentru bijuterii, asociind-o cu zei╚Ťele lunii, Artemis, Diana, Luna ╚Öi Selene. Ei credeau c─â luminozitatea ei variaz─â odat─â cu fazele lunii. Lucirea colorat─â care apare prin refrac╚Ťie în anumite unghiuri sugereaz─â prezen╚Ťa unui spirit puternic ╚Öi blând. Aceast─â lumin─â interioar─â ajut─â la medita╚Ťie.
Piatra lunii a fost considerat─â talisman pentru fertilitate, iubire, ocrotire ╚Öi somn lini╚Ötit. Îi protejeaz─â pe cei care c─âl─âtoresc pe ap─â sau înoat─â. În India este foarte sfânt─â ╚Öi nu se expune decât pe o ╚Ťes─âtur─â galben─â, culoarea sacr─â. Piatra lunii este proprie celor n─âscu╚Ťi în luna iunie. În ╚Ť─ârile anglofone e considerat─â gema celor n─âscu╚Ťi lunea (Monday, ziua lunii). Cei care caut─â dragostea pot invoca fiin╚Ťa iubit─â privind luna plin─â ╚Öi ╚Ťinând în mân─â o piatr─â de acest fel.

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu piatra lunii!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!