🎁Promoție de Paște : -20%! Oferta valabilă în perioada 18- 25 Aprilie, în limita stocului disponibil. Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei 🎁

Piatra lunii

Piatra lunii

Din lava împinsă în rocă prin fisuri cristalizează o specie de feldspat cu o strălucire mătăsoasă, numită adularescență. Efectul de lumină fantomatică a fost prima dată observat la cristalele de feldspat din munții Adula din Elveția (numiți în germană Rheinwaldshorn), în masivul Saint Gotthard. Luciul perlat și opalescent este dat de alternanța unor forme de aluminosilicat, de potasiu și sodiu, ortoclaz, sanidin și albit. Creșterea împreună a cristalelor de ortoclaz și sanidin produce microfisuri numite „aeroplane chinezești” și „miriapode”. Fisurile mai lungi, paralele cu axa verticală a cristalului, sunt întretăiate de altele mai scurte, perpendiculare.

Piatra se găsește în diferite locuri din lume, dar cele mai multe specimene provin din Sri Lanka, din minele de lângă Ambalangoda, Meetiyagoda și din districtul Kandy. Altele vin din Black Range, New Mexico. Gemele din Myanmar pot conține incluziuni aciculare. Cel mai mare cristal de piatra lunii a fost descoperit în 1918 de o expediție japoneză pe muntele Kilimanjaro și cântărește peste 300 de carate.

Datorită durității 6, gema trebuie protejată de frecare și lovituri ; nu se curăță cu ultrasunete sau alte metode energice, ci doar cu apă și săpun.

Romanii și grecii antici foloseau această gemă pentru bijuterii, asociind-o cu zeițele lunii, Artemis, Diana, Luna și Selene. Ei credeau că luminozitatea ei variază odată cu fazele lunii. Lucirea colorată care apare prin refracție în anumite unghiuri sugerează prezența unui spirit puternic și blând. Această lumină interioară ajută la meditație.
Piatra lunii a fost considerată talisman pentru fertilitate, iubire, ocrotire și somn liniștit. Îi protejează pe cei care călătoresc pe apă sau înoată. În India este foarte sfântă și nu se expune decât pe o țesătură galbenă, culoarea sacră. Piatra lunii este proprie celor născuți în luna iunie. În țările anglofone e considerată gema celor născuți lunea (Monday, ziua lunii). Cei care caută dragostea pot invoca ființa iubită privind luna plină și ținând în mână o piatră de acest fel.

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu piatra lunii!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!