­čÄüPromo╚Ťie de Pa╚Öte : -20%! Oferta valabil─â ├«n perioada 18- 25 Aprilie, ├«n limita stocului disponibil. Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei ­čÄü

Prehnit

Prehnit

Prehnitul este un aluminosilicat de calciu ╚Öi aluminiu, translucid cu luciu de perl─â, rar transparent. Culoarea lui variaz─â de la galben la verde, dar uneori e roz, alb, albastru ori incolor. Uneori, specimene galben-brune exhib─â o lucire de ochi-de-pisic─â. O varietate rar─â, de nuan╚Ť─â portocalie, a fost descoperit─â recent în de╚Öertul Kalahari. Se prezint─â sub form─â de ╚Ťur╚Ťuri sau ciorchini ╚Öi e fragil ; nu cliveaz─â, ╚Öi are sp─ârtur─â concoidal─â sau neregulat─â. Se formeaz─â în bazalte, sienite sau gneissuri, din solu╚Ťii purtate de apele de suprafa╚Ť─â. A fost descoperit în 1788 în Africa de Sud (Cradock) ╚Öi botezat dup─â colonelul Hendrik von Prehn, comandantul militar al coloniei olandeze de la Capul Bunei Speran╚Ťe. Sub ultraviolete ╚Öi raze X emite o lumin─â slab─â galben-brun─â.

Cele mai mari depozite se afl─â în Australia (Wave Hill Station, Teritoriul de Nord). O gem─â de bun─â calitate, dar în cristale mici, se scoate din Sco╚Ťia (Renfrew). Se mai g─âse╚Öte ╚Öi în SUA (New Jersey, Virginia), unde apar volume importante, dar nu de calitate gemologic─â.

Prehnitul spore╚Öte respectul pentru tine ╚Öi pentru ceilal╚Ťi, te face s─â î╚Ťi accep╚Ťi mai u╚Öor firea ╚Öi adev─ârurile nepl─âcute. Stimuleaz─â metabolismul ╚Öi procesele de regenerare.

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu prehnit!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!