🎁Promoție de Paște : -20%! Oferta valabilă în perioada 18- 25 Aprilie, în limita stocului disponibil. Transport gratuit la comenzi de peste 400 lei 🎁

Prehnit

Prehnit

Prehnitul este un aluminosilicat de calciu și aluminiu, translucid cu luciu de perlă, rar transparent. Culoarea lui variază de la galben la verde, dar uneori e roz, alb, albastru ori incolor. Uneori, specimene galben-brune exhibă o lucire de ochi-de-pisică. O varietate rară, de nuanță portocalie, a fost descoperită recent în deșertul Kalahari. Se prezintă sub formă de țurțuri sau ciorchini și e fragil ; nu clivează, și are spărtură concoidală sau neregulată. Se formează în bazalte, sienite sau gneissuri, din soluții purtate de apele de suprafață. A fost descoperit în 1788 în Africa de Sud (Cradock) și botezat după colonelul Hendrik von Prehn, comandantul militar al coloniei olandeze de la Capul Bunei Speranțe. Sub ultraviolete și raze X emite o lumină slabă galben-brună.

Cele mai mari depozite se află în Australia (Wave Hill Station, Teritoriul de Nord). O gemă de bună calitate, dar în cristale mici, se scoate din Scoția (Renfrew). Se mai găsește și în SUA (New Jersey, Virginia), unde apar volume importante, dar nu de calitate gemologică.

Prehnitul sporește respectul pentru tine și pentru ceilalți, te face să îți accepți mai ușor firea și adevărurile neplăcute. Stimulează metabolismul și procesele de regenerare.

Apasa aici ca sa vezi bijuteriile noastre cu prehnit!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!